Μερικές ενδιαφέρουσες πληροφορίες, πριν επικοινωνήσετε μαζί μας...

Είστε πιστοποιημένος χειριστής Drone, με τις σχετικές νόμιμες άδειες;

 

Ναι. Διαθέτουμε νόμιμη άδεια χειριστή από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, κατηγορίας Class C (για χειρισμό ακόμα και μεγάλων drones βάρους μέχρι και 25kg), καθώς και τις απαιτούμενες εμπορικές άδειες.
Ταυτόχρονα, υπάρχουν οι προβλεπόμενες από τον νόμο ασφαλιστικές καλύψεις για υλικές ζημιές και σωματικές βλάβες.

Υπεύθυνος: Κωνσταντίνος Κουρέτας (Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ, MSc)

 

Τι υπηρεσίες προσφέρει η iC | aerial video;

 

Προσφέρουμε υπηρεσίες εναέριας καταγραφής βίντεο και φωτογραφίας και ψηφιακής επεξεργασίας του υλικού αυτού.

Ενδεικτικά και μόνο αναφέρουμε περιπτώσεις αξιοποίησης τέτοιων υπηρεσιών:

  • Παρακολούθηση έργων, εργασιών και ασφάλεια (π.χ. επίβλεψη κατασκευαστικών έργων, ασφάλεια, παρακολούθηση δυσπρόσιτων σημείων χωρίς ανθρώπινη παρουσία κ.α.)

  • Τοπογραφικές και συγκοινωνιακές εφαρμογές (π.χ. αεροφωτογραφίσεις, ορθοφωτοχάρτες, τρισδιάστατη απεικόνιση εδάφους και κτιρίων, κυκλοφοριακές μετρήσεις κ.α.)

  • Προωθητικές και διαφημιστικές ενέργειες (π.χ. τουριστικές υπηρεσίες, ξενοδοχεία, χώροι εκδηλώσεων, επιχειρήσεις διασκέδασης κ.α.)

  • Κάλυψη κοινωνικών εκδηλώσεων (π.χ. συνέδρια, γάμοι, βαφτίσια, συνεστιάσεις, ημερίδες κ.α)

  • Κάλυψη αθλητικών δραστηριοτήτων (π.χ. αγώνες, εξορμήσεις στη φύση, χιονοδρομία, αθλητικές συναντήσεις, θαλάσσια σπορ, μηχανοκίνητος αθλητισμός κ.α.)

 

Μπορείτε να δείτε μερικά παραδείγματα πιθανών εφαρμογών εδώ.


Ποιες είναι οι ιδιαιτερότητες των εναέριων λήψεων (aerial video);

 

Οι καιρικές συνθήκες επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό τις δυνατότητες πτήσεων και την ποιότητα των πλάνων. Ταυτόχρονα, θα πρέπει να ακολουθούνται κανόνες που έχουν σχέση με το ύψος και τις επιτρεπόμενες περιοχές πτήσης (π.χ. απαγορεύσεις κοντά σε αεροδρόμια, γύρω από στρατιωτικές εγκαταστάσεις κτλ). Η καλή μελέτη της περιοχής πτήσης, των εμποδίων και ο εκ των προτέρων σχεδιασμός των λήψεων είναι αναπόσπαστο κομμάτι της διαδικασίας και συνήθως παίρνει πολύ περισσότερο χρόνο από την ίδια την πτήση. Οι πτήσεις επιβάλλεται να σχεδιάζονται και να εκτελούνται με υπευθυνότητα και ασφάλεια για εμάς και τους γύρω μας!

Ποια είναι η διάρκεια πτήσης και καταγραφής;

 

Τα drones μας μπορούν να βρίσκονται στον αέρα -υπό ιδανικές συνθήκες- για κάτι παραπάνω από 20 λεπτά. Αν η παραγωγή απαιτεί μια σταθερή εναέρια καταγραφή μέγιστης διαρκείας, μπορούμε να εκμεταλλευτούμε το μεγαλύτερο μέρος αυτού του χρόνου. Πάντως, στις περισσότερες περιπτώσεις ένα κομμάτι της πτήσης αξιοποιείται ώστε να βρεθεί η κάμερα στη σωστή τοποθεσία, ύψος και γωνία για τη λήψη ενώ είναι αυτονόητο πως όσο πιο μακριά απαιτείται να πετάξουμε για τις λήψεις, τόσο περισσότερος χρόνος «χάνεται» στον αέρα. Σε κάθε περίπτωση, η iC | aerial video διαθέτει εφεδρικές μπαταρίες και συστήματα επαναφόρτισης, αν χρειαστεί περισσότερος χρόνος δοκιμών ή πραγματικής καταγραφής. Κατά μέσο όρο υπολογίζουμε ότι μια πτήση μπορεί να φέρει πίσω περίπου 15 λεπτά βίντεο.

Μπορώ να έχω και το αρχικό υλικό καταγραφής;

 

Βεβαίως, μαζί με τα επεξεργασμένα αρχεία μπορείτε να έχετε και ολόκληρο το πρωτότυπο υλικό, κατόπιν συνεννόησης, σε μέσο αποθήκευσης της επιλογής σας.

Πώς προκύπτει το κόστος μιας δουλειάς;

 

Σκοπός της iC | aerial video είναι οι υψηλής ποιότητας υπηρεσίες, σε λογικές τιμές. Αφιερώνουμε πάρα πολλές ώρες για εκπαίδευση, δοκιμές σε πτήσεις, πλάνα κι επεξεργασία υλικού ώστε να μπορούμε να παρέχουμε αυτές τις υπηρεσίες. Μια παραγωγή απαιτεί μετακινήσεις (ή ακόμα και διαμονή εκτός έδρας) που πρέπει να συνυπολογίσουμε στο συνολικό κόστος, αλλά το κυριότερο είναι η εκτίμηση των ωρών εργασίας στην περιοχή του έργου (προετοιμασία, σχεδιασμός πτήσης και πλάνων, δοκιμαστικές διαδρομές, τελικές λήψεις κ.α.) και αργότερα στον υπολογιστή για την επεξεργασία του υλικού πολυμέσων. Οι διαδικασίες αυτές γίνονται το ταχύτερο δυνατό, αλλά είναι εκ των πραγμάτων ιδιαίτερα χρονοβόρες. Σε κάθε περίπτωση, αφού ενημερωθούμε για τις απαιτήσεις της παραγωγής, θα γνωρίζετε εκ των προτέρων το κόστος της υπηρεσίας.

Θα θέλατε να μάθετε κάτι άλλο;